Inkooptips voor (fris)dranken

admin

18 september 2023

Het beheren van de inkoop van dranken in hotels kan een uitdagende taak zijn. Hotels hebben vaak verschillende bars en restaurants die elk hun eigen unieke dranken aanbieden. Daarom is het belangrijk om een goed georganiseerd en efficiënt inkoopproces te hebben om ervoor te zorgen dat het aanbod van dranken altijd up-to-date en op voorraad is. Hieronder vindt u enkele tips voor het beheren van de inkoop van dranken in hotels.

  1. Maak een inventarislijst Maak een inventarislijst van alle dranken die u in uw hotel aanbiedt, inclusief frisdranken, wijn, bier, en sterke dranken. Houd bij hoeveel u van elke drank in voorraad hebt en hoe snel u deze dranken normaal gesproken verkoopt. Dit helpt u om de voorraadniveaus van uw dranken op peil te houden en voorkomt dat u zonder voorraad komt te zitten.
  2. Koop in bulk Koop dranken in bulk om te besparen op kosten en om te zorgen dat u voldoende voorraad hebt. Bespreek de mogelijkheid van kortingen bij uw leveranciers wanneer u grote hoeveelheden afneemt. Ga hiervoor op zoek naar een drankengroothandel.
  3. Vergelijk leveranciers Vergelijk verschillende leveranciers om de beste prijs en kwaliteit te vinden voor de dranken die u nodig hebt. Overweeg ook de leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden van verschillende leveranciers voordat u beslist bij wie u inkoopt.
  4. Controleer de prijzen regelmatig Controleer de prijzen van de dranken die u inkoopt regelmatig, aangezien deze kunnen veranderen afhankelijk van seizoenen en markttrends. Door de prijzen regelmatig te controleren, kunt u profiteren van aanbiedingen en kortingen, en tegelijkertijd uw kosten laag houden.
  5. Stel een budget op Stel een budget op voor de inkoop van dranken en houd dit nauwkeurig bij. Zo houdt u grip op de kosten en voorkomt u dat u onnodig te veel uitgeeft.
  6. Train uw personeel Train uw personeel om te weten welke dranken u in uw hotel aanbiedt en hoe deze correct geserveerd moeten worden. Zo voorkomt u verkeerde bestellingen en verliezen.

Het beheren van de inkoop van dranken in hotels kan een tijdrovende taak zijn, maar met de bovenstaande tips kunt u ervoor zorgen dat het proces efficiënt verloopt en uw hotel altijd voorzien is van de dranken die uw gasten willen.