Werken in de hotellerie

Het is meer dan alleen glimlachend alle gasten voorzien van hun hapjes en drankjes, veel meer zelfs! Het is een prachtig vak, waarin je niet vies moet zijn van een beetje hard werken. Je maakt lange dagen en misschien sla je wel een keertje een pauze over, maar je krijgt er genoeg voor terug. Dagelijks komen er allerlei verschillende mensen voorbij. Deze mensen verblijven bij jou voor een relax-weekendje, voor hun werk of omdat ze er gewoon even lekker tussenuit willen. Om welke reden dan ook, keer op keer maak jij hun verblijf onvergetelijk. Je doet ontzettend veel ervaring op en je krijgt een flinke dosis mensenkennis.

Naast het feit dat werken in een hotel enorm leuk is, staat het ook heel goed op je CV. Een win-win situatie dus!

Multitasken

Het lijkt misschien simpel. Een beetje drankjes rondbrengen en daarna weer wachtend achter de bar tot iemand zijn tweede koffie komt bestellen, integendeel. Een bijbaan in de horeca is hard werken en soms moet je jezelf in drieën splitsen. Je leert hierdoor om te multitasken en overzicht te houden. Je weet namelijk precies welke gasten er klaar zijn voor een nieuw ronde. Tafel links wil graag bestellen, achterin wacht al nét iets te lang op hun eten en die lange meneer in het midden wil graag nog een glaasje water. En dat de hele dag door. Logisch dat je bekaf bent na een dag werken. Maar dat vergeet je, want met bijna al deze mensen heb je gelachen en leuke gesprekken gevoerd. Én een dikke plus, ze gaven bijna allemaal fooi!

Iedere dag is anders

Een 9 tot 5 mentaliteit zul je hier niet vinden. Is het wat drukker? Dan werk je nog even door. Is het wat rustiger? Dan kun je die dag misschien wel iets je eerder weg. Geen dag is hetzelfde, dus je weet het eigenlijk nooit. Zo is het tenminste nooit saai, er gebeurt altijd wel wat. Van een boze gast, tot een groot zakelijk evenement wat bij jullie gehouden wordt. Je maakt echt van alles mee. Jij maakt plezier met de gasten door ze te verrassen op een manier waarop zij het niet verwachten. En bovenal, je hebt er vooral zelf plezier aan.

Zie jij jezelf toch liever een andere richting dan bediening op slaan? Er zijn nog genoeg andere leuke dingen om te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook op zoek gaan naar een schoonmaak bijbaan.