Vakantie op Bonaire – Prachtig vakantie eiland

Wil je eventjes op vakantie, wil je genieten van de zon, zee en rust? Boek dan een vakantie naar Bonaire. Bonaire is een klein eilandje in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Nederlandse Antillen. Het is na Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het ligt ten noorden van Venezuela en is het meest oostelijke van de Benedenwindse Eilanden. De hoofdstad is Kralendijk. Het eiland  is zo’n 40 kilometer lang en de breedte varieert van 5 tot 12 kilometer.

Wat heeft een reis naar Bonaire te bieden?
Bonaire heeft de vakantieganger veel te bieden! Je kunt er heel goed duiken. Het wordt niet voor niets het Divers Paradise genoemd.  Onderwater is Bonaire een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied. Maar ook als op zoek bent naar rust, stilte en natuur kan hier een heerlijke vakantie doorbrengen.

Waarom een vakantie op Bonaire?

  • Genieten van zon, zee en strand
  • Duiken en snorkelen
  • Windsurfen en kitesurfen
  • Prachtige natuur, boven- en onderwater
  • Een heerlijk klimaat
  • Lekker relaxen

Kleinschalig
Bonaire is een bijzonder eiland en onderscheidt zich van de andere eilanden door kleinschaligheid. Het is namelijk het dunbevolkste eiland, een klein eiland, het is er redelijk rustig, er is nauwelijks hoogbouw en er zijn geen verkeerslichten. Ook ontbreekt een uitgebreid nachtleven. Bonaire koestert zijn natuur en richt zich met name op de eco-toerist en voor de actieve vakantieganger die houden van een watersportvakantie: duiken en snorkelen tussen het koraal, zwemmen of surfen.

Natuur
Ook voor natuurliefhebbers is Bonaire een vakantieparadijs. Zo is de hele noordpunt van het eiland – het Washington Slagbaai Nationaal Park – beschermd natuurgebied Het park, 6000 hectare groot, is in 1969 ingesteld als het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen. Bij de ingang van het park vind je een  museum en er zijn er wandelingen uitgezet. Het park is toegankelijk met de auto en mountainbikers kunnen hier ook terecht.

Klimaat
Bonaire heeft doorgaans tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Deze Benedenwindse eilanden waar Bonaire deel van uitmaakt, vallen buiten de orkaanzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27-30°C. Het natte seizoen, waarin  de meeste regen valt, is van juni tot en met november.

Duiken
Bonaire staat bekend om de mooie duikplekken. Duikers kunnen er diepzeeduiken, bootduiken, kantduiken, wrakduiken, nachtduiken. Ga je naar Bonaire en wil je duiken of snorkelen, dan kun je het beste terecht bij een duikschool. Op het eiland is groot aantal duikscholen. Naast duiklessen kun je er uitrusting huren of kopen. Alle gebruikers van het Bonaire National Marine Park dienen een STINAPA divetag aan te schaffen, dit kan bij elke duikschool, hiermee ondersteun je de bescherming van de natuur van Bonaire onder- en boven water, het geeft tevens gratis toegang tot het Washington Slagbaai park.