Tips voor het inrichten van de keuken in een hotel

Is de keuken van jouw hotel wel aan vervanging toe? Dan kan het een heel goed idee zijn om deze te vernieuwen en opnieuw in te richten. Een nieuwe keuken kan namelijk meer gebruiksgemak bieden aan je werknemers, en daarmee ook het werkplezier verhogen. Maar dan moet de keuken natuurlijk wel op de juiste manier worden ingericht. De keuken moet handig zijn ingericht, er moeten geen frustraties ontstaan en er moet voldoende capaciteit zijn. Kun je nog wel wat tips gebruiken om jouw hotel keuken optimaal in te richten? In deze blog zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje.

De capaciteit van de keuken

Ten eerste is de capaciteit van de keuken heel belangrijk. Ga dus eens na of de keuken enkel wordt gebruikt voor ontbijt, lunch en diner? Of heeft jouw hotel ook een bar die hapjes en snacks serveert? Misschien is er zelfs wel sprake van een zaal waar feesten en partijen kunnen worden gehouden. Dit zijn allemaal zaken die de benodigde capaciteit van je keuken beïnvloeden. Zet alles op een rijtje en maak een goede inschatting wat betreft de benodigde capaciteit.

Schakel een adviseur in

Kom je er zelf niet helemaal aan uit? Schakel dan vooral een adviseur in! Een adviseur is gespecialiseerd in het inrichten van professionele keukens en zal je hier dan ook goed bij kunnen helpen. Zo zal de keuken perfect zijn afgestemd op het restaurant, de bar, of de zaal en zullen alle processen vlot verlopen.

Materiaalgebruik in de keuken

Een ander punt waar goed over na moet worden gedacht, is het materiaalgebruik in de keuken. Het is belangrijk om niet te kijken naar welke materialen er mooi uitzien, maar naar welke materialen functioneel zijn. Roestvrij staal is ontzettend handig in gebruik. Het is namelijk makkelijk afwasbaar en het roest of verslijt niet. Daarom is roestvrij staal een hele goede keus voor de werkstations en de apparaten die worden gebruikt in de keuken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Horeca Webstore.

Gebruiksvriendelijke apparatuur

Daarnaast moet de apparatuur gebruiksvriendelijk zijn. Gebruiksvriendelijke apparatuur zorgt er namelijk voor dat je medewerkers hun werk makkelijker en met meer plezier kunnen uitvoeren. Verdiep je eens in alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van keukenapparatuur voor jouw hotel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apparatuur om deeg te rollen, verschillende producten te snijden, te blenden, te kloppen, te mengen of te raspen. Ook deze apparatuur is verkrijgbaar bij Horeca Webstore.