Snel een nieuwe taal onder de knie krijgen

Een nieuwe, vreemde taal leren. Iets wat heel veel mensen graag zouden willen doen, maar er simpelweg geen tijd voor hebben of niet weten waar ze moeten beginnen. Het kan ook zo zijn dat je binnenkort een lange reis gaat maken door een land waarvan je de taal (nog) niet machtig bent. Om je leven daar een stuk makkelijker te maken, is het handig om de taal in ieder geval te begrijpen en ook een woordje te kunnen spreken. In deze blog lees je hoe een nieuwe taal snel onder de knie kan krijgen. Ideaal voor mensen met een tijdgebrek dus!

Wees niet te perfectionistisch

Om jezelf verstaanbaar te kunnen maken is het echt niet nodig om al je zinnen grammaticaal foutloos te laten kloppen. Het is hartstikke normaal en goed om hierin fouten te maken, zolang de ander je maar begrijpt. Als je snel een taal wilt leren, komt de hele grammaticale rompslomp nog niet aan de orde. Dit komt pas wanneer je al wat verder bent en langer de tijd hebt om een taal helemaal eigen te maken.

Denk niet teveel na, spreek vrijuit!

Vaak zijn mensen die net beginnen met het spreken van een taal nogal twijfelachtig en onzeker tijdens het spreken. Denk niet teveel aan wat je fout kan zeggen, maar doe het gewoon! Vaak vinden inwoners het juist knap en dapper als buitenlanders de moeite nemen om hun taal te spreken en te leren. Een foutje hier en daar is dus echt geen ramp. Vaak verstaan inwoners nog meer van een buitenlander die ietwat gebrekkig hun eigen taal spreekt dan wanneer een buitenlander Engels tegen ze praat.

Neem een taalcursus

Als je echt snel een taal wilt leren, en ook nog redelijk goed, is het aangeraden om een taalcursus te nemen. Binnen een bepaalde tijdspanne die je zelf kan bepalen, wordt de taal naar wens intensief geoefend en aangeleerd. Helemaal ideaal als je voor zakelijke doeleinden een taal wilt leren. Kijk voor de mogelijkheden eens op de website van taleninstituut EBC! Zij bieden cursussen aan in vrijwel iedere taal.