Pleidooi voor de Ardennen

Iedereen heeft het altijd maar over dat Thailand. Of Bali. Of de Mexicaanse keuken. Ja natuurlijk fantastische landen, aardige mensen, goed eten, we zijn het hierover eens. Maar in dit artikel wil ik een vakantie bestemming toelichten die naar mijn bescheiden mening wat ondergewaardeerd is. Dus bij deze een pleidooi voor… De Ardennen!

Juist ja, niet bijzonder ver weg van onze landsgrenzen. Mijn gevoel is een beetje dat juist omdat de Ardennen zo dichtbij zijn, dat we het niet volledig op waarde schatten. Zo toegankelijk, de meeste Nederlanders zijn er al binnen een paar uur. De natuurpracht is bijna on-Europees zou ik willen beweren. Een van de fraaiste stukken natuur die we te bieden hebben zou ik zeggen, mijn buitenlandse vrienden uit Peru en De Filipijnen raad ik ook altijd aan, bezoek eens de Ardennen i.p.v. louter Amsterdam en Parijs.

Ook ongekende mogelijkheden tot recreatie. Met name voor survival liefhebbers die kunnen hun hart ophalen hier. Partijen als Outdoor Camping Barvaux organiseren in deze regio in het hoogseizoen iedere week gave trips. Heerlijk afzien in de Ardennen overdag en dan ’s avonds rond een kampvuur de dag bespreken. Voor mij zijn dit de beste dagen uit het jaar. Natuurlijk kan men ook kanovaren, paardrijden, wandelen, grotten bezoeken, voor iedereen is er wel wat.

Maar ook voor Nederlanders en Belgen die af en toe een ontsnapping nodig hebben van de drukke stad is een MBT weekendje erg goedkoop, toegankelijk en geeft veel voldoening. Hoe zo een weekend er ongeveer uitziet staat beschreven hier. Enfin, super enerverend en je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld te vliegen, nogmaals een paar uur rijden ten zuiden van Nederland en je bent er al.

Maar ook wanneer je minder sportief bent, er is genoeg in de Ardennen, zoals Jan Boskamp zou zeggen het eten is er ‘Werelds’, en de biertjes daar zullen we geen woorden aan vuil maken dat kan men zelf wel inbeelden.

PS. zoek je een leuke camping om te kopen? Neem dan zeker een kijkje tussen het camping aanbod van Van de Loosrecht Recreatiemakelaar.