Planten en bomen bij je hotel: een unieke gastenervaring

admin

10 juni 2024

De aanwezigheid van planten en bomen rondom een hotel kan een wereld van verschil maken voor de gastenervaring. Niet alleen dragen ze bij aan de esthetische waarde van het pand, maar ze hebben ook tal van andere voordelen die bijdragen aan een aangenaam verblijf. In deze blog duiken we dieper in op waarom het hebben van een groene omgeving bij je hotel een slimme investering is, zowel voor de gasten als voor de eigenaren.

Uitstraling

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van planten en bomen rondom een hotel is de uitstraling. Een goed onderhouden tuin of landschap met weelderige groene planten, kleurrijke bloemen en statige bomen kan direct een gevoel van rust en ontspanning oproepen. Dit is vaak het eerste wat gasten opmerken bij aankomst, en een positieve eerste indruk is cruciaal in de hotelbranche.

Een groen landschap kan ook dienen als een prachtig decor voor bruiloften, zakelijke evenementen en andere speciale gelegenheden. Dit kan het hotel aantrekkelijker maken voor een breed scala aan klanten en de mogelijkheid bieden om extra inkomsten te genereren door het verhuren van tuinen of patio’s voor evenementen. Unieke bomen zijn hier erg geschikt voor. Kijk bijvoorbeeld eens hier.

Luchtkwaliteit

Planten en bomen spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ze nemen kooldioxide op en geven zuurstof af, wat bijdraagt aan een gezondere omgeving voor zowel gasten als personeel. Bepaalde soorten planten kunnen ook helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit de lucht, waardoor de binnenluchtkwaliteit verder verbetert.

Een beter binnenklimaat kan bijdragen aan een verhoogd comfortniveau voor de gasten, wat leidt tot betere recensies en een hogere klanttevredenheid. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden waar luchtvervuiling een probleem kan zijn.

Geluidreductie

Groene landschappen kunnen ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Bomen en struiken fungeren als natuurlijke geluidsbarrières en kunnen het lawaai van nabijgelegen wegen, bouwwerkzaamheden of andere storende geluiden aanzienlijk verminderen. Dit is vooral voordelig voor hotels die zich in drukke stedelijke gebieden bevinden of nabij verkeerswegen.

Minder geluidsoverlast betekent dat gasten een rustiger en vrediger verblijf ervaren, wat weer bijdraagt aan hun algehele tevredenheid en de kans vergroot dat ze terugkeren of het hotel aanbevelen aan anderen.

Stressvermindering en welzijn

Onderzoek heeft aangetoond dat tijd doorbrengen in een groene omgeving stress kan verminderen en het algemene welzijn kan verbeteren. Voor hotelgasten betekent dit dat ze zich meer ontspannen en verfrist voelen tijdens hun verblijf. Dit is vooral waardevol voor gasten die op vakantie zijn en willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, evenals voor zakenreizigers die ontspanning zoeken na een dag vol vergaderingen.

Duurzaamheid en imago

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan een hotel dat investeert in een groene omgeving zijn imago aanzienlijk verbeteren. Gasten zijn zich steeds meer bewust van milieu- en duurzaamheidskwesties en kiezen vaak voor accommodaties die eco-vriendelijk zijn. Door te investeren in planten en bomen, kan een hotel laten zien dat het zich inzet voor het milieu, wat kan leiden tot een positiever imago en loyalere klanten.