Met de hond overnachten op de Veluwe: leuke adresjes en tips voor dagjes uit

admin

14 augustus 2024

De Veluwe, gelegen in het hart van Nederland, is een van de meest geliefde natuurgebieden in het land. Met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en schilderachtige dorpjes, biedt de Veluwe een ideale omgeving voor een vakantie met je hond. In dit artikel delen we enkele hondvriendelijke overnachtingsmogelijkheden en tips voor leuke dagjes uit op de Veluwe.

Leuke adresjes voor overnachting op de Veluwe

  1. Landal Miggelenberg

Landal Miggelenberg, gelegen in Hoenderloo, is een perfect vakantiepark voor een verblijf met je hond. Dit park biedt comfortabele bungalows midden in de natuur, waar huisdieren welkom zijn. De bungalows zijn voorzien van een omheinde tuin, zodat je hond veilig buiten kan spelen. Daarnaast zijn er tal van wandel- en fietspaden direct toegankelijk vanuit het park.

Waarom Landal Miggelenberg?

  • Omheinde Tuinen: Veilig voor je hond om buiten te spelen.
  • Directe Toegang tot Wandelpaden: Je kunt direct vanuit het park de natuur in.
  • Hondvriendelijke Faciliteiten: Het park biedt speciale voorzieningen voor honden, zoals drinkbakken en uitlaatplekken.
  1. Bungalowpark Hoenderloo

Bungalowpark Hoenderloo is een ander uitstekend adresje voor een vakantie met je hond. Gelegen aan de rand van het Nationale Park De Hoge Veluwe, biedt dit park ruime bungalows waar honden welkom zijn. Het park heeft ook een speciaal hondenuitlaatgebied en ligt op korte afstand van diverse wandelroutes.

Waarom Bungalowpark Hoenderloo?

  • Ruime Bungalows: Ideaal voor gezinnen met honden.
  • Hondvriendelijke Omgeving: Directe toegang tot prachtige wandelroutes.
  • Dichtbij Nationale Park De Hoge Veluwe: Gemakkelijk te bereiken voor een dagje uit.
  1. Vakantiepark De Bosrand

Vakantiepark De Bosrand in Ede biedt chalets en bungalows die ideaal zijn voor een verblijf met je hond. Het park ligt in een rustige omgeving, omgeven door bossen en heidevelden, en biedt diverse wandelpaden die direct vanuit het park toegankelijk zijn. Honden zijn welkom in de accommodaties en er zijn speciale voorzieningen voor huisdieren.

Waarom Vakantiepark De Bosrand?

  • Rustige Ligging: Gelegen in een rustige, natuurlijke omgeving.
  • Hondvriendelijke Accommodaties: Chalets en bungalows waar honden welkom zijn.
  • Veelzijdige Wandelmogelijkheden: Toegang tot diverse wandelpaden in de buurt.

Extra tip: bekijk dit overzicht met bed and breakfasts op de Veluwe waar honden zijn toegestaan.

Tips voor dagjes uit met de honden

  1. Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe mag niet ontbreken tijdens je verblijf op de Veluwe. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt diverse landschappen, van bossen en heidevelden tot zandverstuivingen. Honden zijn welkom in het park, mits aangelijnd, en er zijn talloze wandelroutes die je samen kunt verkennen.

Activiteiten in De Hoge Veluwe:

  • Wandelroutes: Diverse wandelpaden door het park, geschikt voor honden.
  • Kröller-Müller Museum: Bezoek het beroemde museum met kunst en een beeldentuin (honden zijn niet toegestaan in het museum zelf, maar kunnen buiten wachten met een andere begeleider).
  • Wildspotten: Ga op zoek naar edelherten, wilde zwijnen en andere dieren die in het park leven.
  1. Kootwijkerzand

Kootwijkerzand is een van de grootste zandverstuivingen van West-Europa en biedt een unieke omgeving voor een wandeling met je hond. Dit gebied, gelegen nabij Kootwijk, heeft uitgestrekte zandvlaktes en prachtige uitzichten. Honden mogen hier loslopen en kunnen genieten van het rennen door het zand.

Waarom Kootwijkerzand?

  • Uniek Landschap: Een uitgestrekte zandverstuiving om te verkennen.
  • Vrijheid voor Honden: Honden mogen loslopen en rennen.
  • Prachtige Uitzichten: Geniet van het uitzicht over de zandvlaktes en omliggende natuur.
  1. De Loenermark

De Loenermark is een prachtig natuurgebied bij Loenen, dat bekend staat om zijn heidevelden, bossen en wilde dieren. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, waar honden welkom zijn. De Loenermark is een rustige plek om te genieten van de natuur en lange wandelingen met je hond te maken.

Activiteiten in De Loenermark:

  1. Wandelen: Diverse wandelpaden door het gebied.
  2. Wildspotten: Mogelijkheid om wilde dieren zoals herten en reeën te zien.
  3. Picknicken: Geniet van een picknick in de natuur.

Waar ga jij genieten van een overnachting met hond op de Veluwe?

De Veluwe is een fantastische bestemming voor een vakantie met je hond. Met tal van hondvriendelijke accommodaties en diverse mogelijkheden voor wandelingen en dagjes uit, biedt deze regio alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu kiest voor een comfortabel vakantiepark, een rustig gelegen vakantiehuisje op de Veluwe waar honden zijn toegestaan of een dagje uit in een van de prachtige natuurgebieden, je zult gegarandeerd genieten van de tijd samen met je viervoeter. Dus pak je koffers, neem je hond mee en ontdek de prachtige natuur en gastvrijheid van deze unieke regio!