Inpakken voor de reis

Het vakantieseizoen komt op gang en vakantie betekent ook koffers inpakken. Moet die dikke strandhanddoek echt mee? Is er nog een gaatje over voor een extra paar schoenen? En is drie zwembroeken niet meer dan genoeg? De koffer inpakken is soms een hele uitdaging. Hieronder vind je een aantal tips om het inpakken van jouw koffer een stukje makkelijker te maken.

  1. Inpaklijst

Zomaar beginnen met inpakken kan ervoor zorgen dat je veel te veel meeneemt. Maak daarom een lijstje met alles wat je mee wilt nemen. Schrijf eerst de items op die absoluut mee moeten. Denk aan een paspoort, visum en geld. Je wilt natuurlijk lekker genieten van die welverdiende vakantie en niet op het vliegveld stranden en je vliegtuig zien vertrekken zonder jou erbij in. Kies gericht wat in de koffer moet. Check van tevoren het weerbericht en pas je kleding hierop aan. Neem ook een aantal basic kledingstukken mee die makkelijk te combineren zijn.

  1. Rollen

Bovenop je koffer zitten om hem nog dicht te krijgen hoeft niet meer. Stop met vouwen en begin met rollen. Helemaal als je met alleen handbagage reist wil je alle ruimte benutten. Kleding oprollen scheelt niet alleen veel ruimte in de koffer, het zorgt ook voor minder kreukels in kleding. Extra tip: vul je schoenen met spullen om nog meer ruimte te besparen.

  1. Voorkom lekkende verpakkingen

Op vakantie gaan flessen shampoo en potjes crème ook in de koffer. Nu kan het wel eens voorkomen dat een verpakking gaat lekken. Het is natuurlijk niet fijn om alle kleding op vakantie gelijk te moeten wassen, omdat de fles conditioner in de koffer begon te lekken. Gelukkig is dit te voorkomen. Draai de doppen open, leg er een stukje folie op en draai de dop weer dicht. Zo komt er geen vloeistof uit en kunnen die verzorgingsproducten zonder probleem de koffer in.

  1. Wegen

De koffer is ingepakt en je bent helemaal klaar voor de reis. Alleen is er dan nog het maximumgewicht. Wil je graag zoveel mogelijk mee? Ga dan voor de Samsonite koffers in het lichtgewicht segment. Dit kan ruim 3 kilo schelen met een ‘normale’ koffer. Naast de lichtgewicht koffers zijn er ook lichtgewicht Samsonite trolleys. En wist je dat er steeds meer koffermerken met lichtgewicht koffers in hun collectie komen?

Caravan en voortent

Heb je ook gedacht aan je caravan en je voortent? Controleer deze goed voordat je op reis gaat. Ga alvast een weekendje ‘proef’ kamperen voordat je daadwerkelijk vertrekt. Zo zie je direct of je ook nog met je caravan of voortent op vakantie kunt en kun je er ook weer even aan wennen hoe de caravan en voortent gereed te maken. Is je voortent niet goed meer? Koop dan een nieuwe!