Een zorgeloze vakantie in Zuid Afrika

Heb jij zin in een mooie vakantie naar een verre bestemming? Kies dan een voor Afrika. Met populaire bestemmingen zoals Senegal is dit een vakantiebestemming die erg in opkomst is. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar dit continent te vinden. O.a. KLM, TUI en Transavia bieden hiervoor vluchten en pakketreizen aan. Hieronder vind je direct onze top 5 bijzondere bestemmingen in het zuiden van Afrika.

 

  1. Senegal

Senegal is interessant, mooi en een gevarieerd land. De meeste mensen gaan op vakantie naar Senegal om zijn mooie stranden en de beroemde Dakar-rally. Senegal beschikt over tropische kusten, vogelrijke parken, regenwouden en een vriendelijke bevolking. Dit land biedt ook een breed scala aan bezienswaardigheden. Reis naar Senegal voor: nationale parken, de hoofdstad Dakar, Independence Square, de inlandse markt van Sandaga, de kathedraal en het paleis van de president. 

 

  1. Mozambique

Mozambique is een van de onontdekte juweeltjes van Afrika. Dit mooie Afrikaanse land met als belangrijkste trekpleister de Indische Oceaan heeft hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee, paradijselijke eilanden en prachtige koraalriffen. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van dit land. Reis naar Mozambique voor: walvissen en duiken, hagelwitte stranden, paradijselijke eilanden en een interessante onderwaterwereld. 

 

  1. Namibië

Namibië, het dunbevolkste land van Afrika. Met een stralend blauwe lucht een eindeloze horizon, verlaten woestijn, spectaculaire zandduinen en prachtige wildreservaten is Namibië een van de meest verleidelijkste bestemmingen in Afrika. Reis naar Namibië voor: torenhoge zandduinen, ruige kust, eindeloze natuur en ruimte, woestijnolifanten, bosjesmannen. 

 

  1. Oeganda (Uganda)

Niet voor niets noemde Winston Churchill Oeganda “de parel van Afrika”. Dit land heeft werkelijk een onvoorstelbare mooie natuur. Oeganda (Uganda) staat vooral bekend om haar berggorilla’s maar ook leven er meer dan duizend vogelsoorten en zeldzame chimpansees. Andere dieren die je in het wild kunt aanschouwen zijn o.a. leeuwen, nijlpaarden, buffels, zebra’s en giraffen. Beleef een unieke wildlife ervaring in het prachtige groene hart van Afrika. Reis naar Oeganda voor: natuurschoon, berggorilla’s en chimpansees, uitgestrekte savannes, Witte Nijl, dichte wouden, savannelandschappen, avontuur. 

 

  1. Swaziland

Swaziland is een klein land dat wordt ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique. Het onafhankelijke koninkrijk Swaziland heeft vele natuurparken en wildreservaten en trekt jaarlijks vele bezoekers. Als je reist door dit land zul je ontdekken dat Swaziland zoveel moois te bieden heeft. Reis naar Swaziland voor: Het Mlilwane Nationaal Park, De Mbabane markt, Sibebe Rock (de grootste graniet rots in de wereld), Lobamba.